toplotne črpalke mitsubishi electric ecodan ream

Toplotna črpalka ECODAN Mitsubishi Electric

Toplotne črpalke zrak-voda Ecodan

Toplotna črpalka zrak-voda Ecodan Mitsubishi Electric je toplotna črpalka z invertersko tehnologijo v kombinaciji z dvema različnima tipoma notranjih enot – kompaktna notranja enota z integriranim 200l hranilnikom sanitarne vode in kompaktna notranja enota brez bojlerja.

toplotne črpalke zrak-voda Mitsubishi electric

Toplotna črpalka zrak-voda Ecodan

V zadnjem času je veliko povpraševanje predvsem po toplotnih črpalkah ločene izvedbe. Ločen toplotni izmenjevalec v notranji enoti in povezovalna instalacija od zunanje enote, ki je napolnjena s hladilnim medijem R410A omogoča izvajalcu prilagodljivejšo in enostavnejšo montažo. Prednost takšnih sistemov je predvsem v varnosti vodne strani, saj zaradi ločene izvedbe notranje in zunanje enote, ogrevalna voda ni izpostavljena zunanjim vplivom, kar se je najbolj izkazalo med zadnjo vremensko katastrofo in posledično daljšimi izpadi električne energije.

Pri zunanji enoti ZUBADAN gre predvsem za preverjeno tehnologijo, ki je sedaj še izboljšana z novo avtomatiko in kompresorji. Prav tako enoto ZUBADAN odlikuje nizka poraba energije, visoko grelno število COP, nezmanjšana ogrevalna moč delovanja pri zunanji temperaturi -15°C s temperaturo ogrevalne vode 55°C ter delovanje pri ekstremno nizkih temperaturah, pri kateri je spodnja temperaturna meja območja delovanja do -28°C zunanje temperature. Zaradi nizke šumnosti, zunanjo enoto lahko namestimo tudi v zelo gosto naseljena področja, saj je nemoteča za okolico, notranjo enoto pa lahko po svojih željah namestimo kjerkoli v bivalnem prostoru.

Mitsubishi Electric poleg ZUBADAN zunanjih enot proizvaja tudi zunanje enote POWER INVERTER, ki so najbolj primerne za delovanje pri zunanjih razmerah, kjer ni ekstremno nizkih temperatur, to velja za primorski del Slovenije ali pa so primerne za uporabo v varčnih oziroma nizkoenergijskih hišah s talnim gretjem neodvisno od regije v Sloveniji. POWER INVERTER enote z delovanjem do -20°C (najšibkejši modeli do -15°C), dosegajo izredno dobre energetske izkoristke COP v ogrevanju. Omogočajo pripravo sanitarno/ogrevalne vode s temperaturo 55°C (brez pomoči električnih grelcev) pri zunanji temperaturi -10°C.

Najbolj bistven podatek je pa, da toplotne črpalke ECODAN proizvajalca Mitsubishi Electric s tehnologijo ZUBADAN toplotne črpalke že več let dokazujejo, da sistem deluje enostavno, nemoteno in predvsem zagotavlja velik prihranek stroškov v primerjavi s sistemi na fosilna goriva.

 Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka ECODAN Mitsubishi Electric
Ocenite nas