Prezračevalna enota

Prezračevalna naprava Lossnay

Kakovost zraka je bistveni element za resnično udobje v prostoru. Bolj kot je zrak ,,umazan,, višje je tveganje za nastanek plesni, zlasti v novejših, dobro izoliranih stavbah. Da bi dosegli želeno udobje, visoko kakovost

in ustrezno stopnjo vlage v bivalnem prostoru, je prava izbira prezračevalnih naprav iz serije Lossnay proizvajalca Mitsubishi Electric. Namenjeni so tako za poslovne kot tudi stanovanjske prostore.
Prezračevalne naprave Mitsubishi Electric uporabljajo tehnologijo toplotne izmenjave zraka. Osnovni princip delovanja toplotnih izmenjevalcev zraka Lossnay je izmenjava energije med notranjim toplotno nasičenim zrakom in zunanjim svežim zrakom. Glavni element toplotne izmenjave zraka je jedro ,,Hyper Eco,, ki v prostor objekta dovaja zunanji zrak nasičen z energijo notranjega zraka. V procesu menjave notranjega odpadnega zraka z zunanjim čistim zrakom nam jedro ,,Hyper Eco,, zagotavlja svežino zunanjega zraka z minimalnim temperaturnim odstopanjem glede na temperaturo prostora v katerega vpihuje zrak.

Lokalna prezračevalna naprava Mitsubishi Electric

Lokalna prezračevalna naprava Lossnay

Lokalne prezračevalne naprave Lossnay so namenjene za prezračevanje bivalnih in pisarniških prostorov, v katerih so vgrajene. Za montažo naprave potrebujemo steno, ki neposredno meji na okolico objekta. Z uporabo lokalnih prezračevalnih naprav enostavno, hitro in cenovno ugodno rešujemo problematiko slabo prezračevanih objektov.

Poleg na trgu že uveljavljene naprave VL-100UE5-E, z možnostjo dovajanja do 105 m3/h svežega zraka, se je Mitsubishi Electric s predstavitvijo nove enote VL-50ES2-E približal strankam, ki zaradi dimenzij prostorov potrebujejo po zmožnosti prezračevanja še manjše naprave. Nova naprava VL-50ES2-E nam tako omogoča istočasno dovajanje svežega zunanjega zraka pri odvajanju odpadnega prostorskega zraka s pretokom do 50m3/h in uporabo le ene cevi skozi steno objekta.

Svežina zraka s prezračevalnimi sistemi Mitsubishi Electric

V primeru stanovanjske rabe je Mitsubishi Electric predstavil nov model iz serije Lossnay, z imenom VL-220CZGV-E, ki je del linije VMC – nadzorovano mehansko prezračevanje, ki prav tako vključuje lokalno prezračevalno napravo Lossnay VL-100EU5-E.

Prezračevalna naprava Mitsubishi Electric

Prezračevalna naprava VL-220CZGV-E

Zaradi toplotnega izmenjevalnika iz vodoodpornega materiala, je enota VMC idealna rešitev za izpušno prezračevanje iz kopalnic in kuhinj s hkratnim vstopom svežega, filtriranega in segretega zraka, z zmogljivostjo do 230m3/h. Energetski razred A, termični izkoristek nad 85%, elektronsko krmiljeni ventilatorji in šumnost samo 14dBA v najnižji hitrosti, uvrščajo prezračevalno napravo VL-220CZGV-E v prvo izbiro med podobnimi proizvodi za centralno prezračevanje.

Podobni članki

Naši strokovnjaki so pripravili nekaj uporabnih člankov za vse,
ki razmišljate kako učinkovito segrevati, hladiti, zračiti in razvlaževati

Ne spreglejte strokovnih nasvetov

Vpišite e-poštni naslov in prejeli boste najnovejše strokovne nasvete

Prezračevalna naprava Lossnay
Ocenite nas