PREDSTAVITEV NOVE ZUNANJE ENOTE toplotne črpalke

Nova spodbuda Eko sklada

NOVE SPODBUDE EKO SKLADA za vgradnjo toplotne črpalke Mitsubishi Electric do 3.200 € oz. do 40 % priznanih stroškov naložbe

Z veseljem vam sporočamo, da je z dnem, 13. oktober 2017 Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad objavil nov poziv št. 54SUB-OB17 s spodbudami za naložbe v stavbah.

Povezava do razpisne dokumentacije: https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/javne-objave/prikazi/publicationID=38.

Največja NOVOST za občane so izjemno visoka nepovratna sredstva za zamenjavo starih kurilnih naprav s toplotno črpalko ZRAK – VODA Mitsubishi Electric:

1. Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 20 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 1.000 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa zrak/voda, pri prvi vgradnji ogrevalnega sistema v stanovanjski stavbi oziroma če toplotna črpalka ne bo zamenjala stare kurilne naprave, in sicer na celotnem območju Republike Slovenije.

2. Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 40 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 2.500 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa zrak/voda, pri zamenjavi stare kurilne naprave z novo toplotno črpalko na območjih občin, kjer ni sprejet Odlok o načrtu za kakovost zraka.

3. Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 3.200 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa zrak/voda, pri zamenjavi stare kurilne naprave z novo toplotno črpalko na območjih občin, ki imajo sprejet Odlok o načrtu za kakovost zraka.

Za dodatne informacije nas pokličite na brezplačno številko 080 98 98 ali nam pišite na info@ream.si

Podobni članki

Naši strokovnjaki so pripravili nekaj uporabnih člankov za vse,
ki razmišljate kako učinkovito segrevati, hladiti, zračiti in razvlaževati

Ne spreglejte strokovnih nasvetov

Vpišite e-poštni naslov in prejeli boste najnovejše strokovne nasvete

 
Nova spodbuda Eko sklada
Ocenite nas