toplotne črpalke mitsubishi electric ecodan ream

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric s tehnologijo Zubadan

 

 

Patentirana tehnologija ZUBADAN INVERTER predstavlja trenutno najboljšo izbiro tehnologij za delovanje toplotnih črpalk zrak/voda. Hladilni krog naprav Zubadan z HIC podhlajevalnikom in Flash injection kompresorji omogoča stabilen masni pretok hladilnega medija tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Tako lahko sistem zagotavlja celotno nazivno toplotno moč naprave tudi pri zunanji temperaturi -15°C. Prav tako je s tem toplotnim črpalkam ECODAN Zubadan omogočeno zanesljivo in učinkovito delovanje pri zunanji temperaturi -28°C. To pomeni, da je klasično predimenzioniranje sistema zaradi nizkih zunanjih temperatur pri uporabi toplotnih črpalk Zubadan popolnoma odveč!

Zaradi visokih obratovalnih temperaturah, celo do 60°C dosegajo toplotne črpalke zrak/voda ECODAN Zubadan tudi z običajnimi grelnimi telesi, kot so radiatorji, odlične vrednosti učinkovitosti. Tako je Zubadan prva izbira pri adaptaciji objektov. Ne glede na zahteve, ki jih predstavlja določena stavba nam uporaba Zubadan toplotnih črpalk zagotavlja učinkovito ogrevalno moč v celotnem območju delovanja.

 

K izjemni zanesljivosti Zubadan sistemov prav tako prispeva optimalno odtaljevanje. Pri tem so vrednost zunanje temperature, temperature na površini uparjalnika ter začetek in čas odtajevanja povezani v logični proces. To omogoča sistemu, da so presledki med posameznimi cikli odtajevanja lahko tudi do 150 minut, čas trajanja posameznega odtajevanja je pa v primerjavi z običajnimi napravami krajši celo do 50%.

 

Več…

Podobni članki

Naši strokovnjaki so pripravili nekaj uporabnih člankov za vse,
ki razmišljate kako učinkovito segrevati, hladiti, zračiti in razvlaževati

Ne spreglejte strokovnih nasvetov

Vpišite e-poštni naslov in prejeli boste najnovejše strokovne nasvete

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric s tehnologijo Zubadan
Ocenite nas