Prezračevalne naprave

Naši sistemi uporabljajo tehnologijo energetske rekuperacije z istočasnim prezračevanjem. S tem prispevajo k izjemno visoki kvaliteti zraka v prostoru ter pomembno zmanjšajo potrebo po zračenju.

Prezračevalne naprave

Izbira ustreznega prezračevalnega sistema?

Izbrati lokalno ali centralno prezračevanje? Centralno prezračevanje je priporočljvo za nove objekte, saj je v projekt vključeno v času načrtovanja inštalacij stavbe. Pri že obstoječem objektu je v izogib večjega posega v prostor (instalacije in razvodi) priporočljivo lokalno prezračevanje, s katerim prezračujemo posamezen prostor. Lokalne prezračevalne naprave Lossnay se hitro namestijo na eno od zunanjih sten objekta in so odlična rešitev povsod, kjer centralno prezračevanje ni mogoče.

Lokalne prezračevalne naprave

S pomočjo lokalne prezračevalne naprave poskrbimo za prijetno svežino zraka v posameznih prostorih. Mitsubishi Electric lokalne prezračevane naprave so enostavne za montažo, saj za dovod in odvod zraka potrebujemo do največ 2 odprtini – odvisno od tipa naprave. Lokalne prezračevalne naprave so idealne za prostore do površine 80 m2 in rekuperirajo do 80 odstotkov toplote. Kompaktna oblika naprave z ohišjem v beli barvi se elegantno zlije s prostorom. Delujejo tiho in so energetsko ekonomične.

Lokalne prezračevalne naprave
Centralne prezračevalne naprave

Centralne prezračevalne naprave

Mitsubishi Electric centralno prezračevanje z rekuperacijo je namenjeno prezračevanju celotnega objekta. Za razliko od lokalnega prezračevanja pri centralnem lahko prezračujemo vse ogrevane prostore. Centralno prezračevanje je zasnovano tako, da dovaja svež zrak v prostore in ob enem odpadnega odvaja iz prostorov, ki so obremenjeni z vlago in vonjavami. Glede količine svežega zraka se je vedno potrebno prilagajati uporabniku prostora in ne le velikosti prostora.

Zmanjšajte toplotno izgubo, izboljšate zrak in za vedno odpravite vlago.

Z uporabo prezračevalnih naprav enostavno, hitro in cenovno ugodno rešujemo problematiko slabo prezračevanih objektov in vlage v prostoru.

Ob nakupu prezračevalne naprave zahtevajte Eko sklad subvencije!

Eko sklad subvencije

Kakovost in tradicija

Naši začetki sežejo v leto 1993, od leta 1995 pa smo na slovenskem trgu aktivno prisotni na področju klimatizacije in strojnih instalacij. Danes ponujamo izbran asortiman klim, toplotnih črpalk in prezračevalnih naprav.

Mitsubishi Electric
Hisense
Kaysun
Climaveneta
Thermoscreens
Aerial

Zakaj zaupati nam?

Poleg strokovnega svetovanja in najboljših izdelkov skrbimo za poprodajno izkušnjo z razvejano mrežo monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.

080 98 98 klimo pros'm

Več kot 30 let izkušenj

Hitrost

Zanesljivost

Profesionalnost

Sodobna oprema

Kakovostna storitev

Pogosta vprašanja - prezračevalne naprave

Prezračevalne naprave so naprave, ki zagotavljajo svež zrak v zaprtih prostorih. Delujejo tako, da zunanji zrak prečrpajo skozi filtre in ga oddajajo v prostor, hkrati pa nečisti zrak iz prostora odvedejo ven.

Prezračevalne naprave so potrebne v prostorih, kjer zrak ne kroži dovolj, kot so kuhinje, kopalnice, pisarne in drugi prostori. Pomagajo preprečevati onesnaževanje zraka in zagotavljajo svež zrak v prostoru. Priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom, da določite, ali vaš prostor potrebuje prezračevalno napravo.

Lokalne prezračevalne naprave so naprave, ki se namestijo v posamezen prostor in so namenjene za prezračevanje le tega. Centralne prezračevalne naprave pa so naprave, ki prezračujejo več prostorov in so nameščene na enem mestu za celotno zgradbo. Razlika med njima je torej v obsegu prezračevanja - lokalne naprave prezračujejo samo en prostor, centralne pa lahko prezračujejo več prostorov hkrati.