Poiščite napravo po vaši meri

Izdelek Namen

Izdelek Objekt

Izdelek Površina objekta v m2

Najvišjo kvaliteto v naši ponudbi
zagotavlja Mitsubishi Electric

Kako izbrati primerno toplotno črpalko?

Sodobno načrtovanje domov ustvarja prijetne in okoljsko sprejemljive stavbe tudi z mislijo na sodobne tehnične rešitve, kjer je gotovo najbolj pomembno ogrevanje prostorov ter sanitarne vode. S toplotno črpalko zrak voda lahko opremimo novogradnjo, prav tako pa lahko z njo nadomestimo star ogrevalni sistem – v obeh primerih bomo poskrbeli za manjši ogljični odtis, varčevanje z naravnimi viri, ter varčevanje pri obratovalnih stroških stavbe.

Za stanovanjske objekte
Za večje objekte

 
 

Toplotna črpalka za stanovanjske objekte

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric iz serije Ecodan so namenjene predvsem za vgradnjo v stanovanjske objekte, ki za ogrevanje uporabljajo nizkotemperaturni vir ogrevanja. Pri tem nam zunanje enote Ecodan zagotavljajo pripravo ogrevalne vode do temperature 60°C pri temperaturi zunanjega zraka -3°C; oziroma temperaturo ogrevalne vode 50°C pri zunanji temperaturi -15°C.

V primerih, ko je poleg zagotavljanja temperature ogrevalne vode potrebno vzdrževati tudi polno moč ogrevanja nam v pomoč priskoči patentirana tehnologija Zubadan. S svetovno priznano tehnologijo Zubadan je omogočeno doseganje nominalne moči ogrevanja tudi pri zunanji temperaturi -15°C. Zaradi tehnologije »Flash Injection« pa sistemi toplotnih črpalk Zubadan nemoteno delujejo tudi pri temperaturi okolice objekta -28°C.

toplotne črpalke zubadan

Poleg pravilne izbire zunanje enote je zelo pomembna tudi izbira notranje enote s katero določimo način priprave sanitarne vode. V primeru notranje kompaktne enote z bojlerjem je stranki omogočena uporaba vgrajenega 200 litrskega rezervoarja sanitarne vode, ki v večini primerov zadošča za 4 člansko družino. V kolikor je potreba po količini sanitarne vode večja od 200 litrov se pri uporabi notranje enote Hydrobox lahko odločamo med večjim številom ločenih bojlerjev do vključno 500 litrov. Pri obeh možnih variantah notranje enote nam Mitsubishi Electric ponuja še izbiro naprav za pripravo hladilne vode, ki se lahko uporablja za klimatizacijo s pomočjo ventilatorskih konvektorjev.

Vrhunec toplotnih črpalk Mitsubishi Electric je pa dosežen z uporabo celostne rešitve Ecodan Multi, ki združuje tehnološko dovršenost klimatskih naprav Mitsubishi Electric in nemoteno pripravo sanitarne oz. ogrevalne vode toplotnih črpalk Ecodan. V tem primeru se lahko uporabnik odloči za vgradnjo notranjih klimatskih naprav iz velikega razpona naprav za gospodinjsko rabo ter notranjih enot za pripravo ogrevalne in sanitarne vode z uporabo ene zunanje enote Mitsubishi Electric.

 

sg ready V zadnjih letih je proizvodnja ogrevalne energije iz obnovljivih virov postala zelo priljubljena. Vendar pa ta hitro rastoča prodaja naprav povzroča problem ponudbe in povpraševanja električne energije. Cilj “SG Ready” tehnologije je, da bo odziv povpraševanja električne dobave bolj prilagodljiva z vzpostavitvijo enotnega vmesnika za povezovanje na pametna omrežja toplotnih črpalk. Enote zrak-voda morajo biti sposobne.

Notranje enote toplotnih črpalk Ecodan in Zubadan so bile spremenjene, da komunicirajo s funkcijo Smart Grid nadzornika. Komunikacijski protokol temelji na ureditvi “SG Ready”, kar pomeni, da toplotna črpalka spremeni vzorec delovanja, ko je sprejet signal iz Smart Grid nadzornika.

 

Zunanje enote iz serije ECODAN so posebej izdelane za uporabo kot toplotne črpalke zrak/voda z možnostjo učinkovite uporabe do zunanje temperature -20°C. Omogočajo pripravo ogrevalne vode z najvišjo temperaturo vode 60°C pri zunanjih temperaturah do -3°C ter najvišjo temperaturo 55°C do zunanje temperature -10°C. Posebno izdelan sprejemnik za podhlajevanje hladilnega sredstva v kombinaciji z dvema posamično nadzorovanima razteznima ventiloma dosega optimalno delovanje pri majhni porabi električne energije. Tipične aplikacije za uporabo Ecodan zunanjih enot so nove oziroma obstoječe stavbe z dobro izolacijo in velikimi površinami za prenos toplote, kot je talno ogrevanje.

Patentirana tehnologija ZUBADAN INVERTER predstavlja trenutno najboljšo izbiro tehnologij za delovanje toplotnih črpalk zrak/voda. Hladilni krog naprav Zubadan z HIC podhlajevalnikom in Flash injection kompresorji omogoča stabilen masni pretok hladilnega medija tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Tako lahko sistem zagotavlja celotno nazivno toplotno moč naprave tudi pri zunanji temperaturi -15°C. Prav tako je s tem toplotnim črpalkam ECODAN Zubadan omogočeno zanesljivo in učinkovito delovanje pri zunanji temperaturi -28°C. To pomeni, da je klasično predimenzioniranje sistema zaradi nizkih zunanjih temperatur pri uporabi toplotnih črpalk Zubadan popolnoma odveč!
Zaradi visokih obratovalnih temperaturah, celo do 60°C dosegajo toplotne črpalke zrak/voda ECODAN Zubadan tudi z običajnimi grelnimi telesi, kot so radiatorji, odlične vrednosti učinkovitosti. Tako je Zubadan prva izbira pri adaptaciji objektov. Ne glede na zahteve, ki jih predstavlja določena stavba nam uporaba Zubadan toplotnih črpalk zagotavlja učinkovito ogrevalno moč v celotnem območju delovanja.

Zunanje enote iz serije ECODAN MULTI oz. tovarniško oznako PUMY so posebej izdelane za uporabo kot toplotne črpalke zrak/zrak z možnostjo učinkovite uporabe do zunanje temperature -20°C v kombinaciji z notranjo enoto zrak/voda za pripravo ogrevalne oz. sanitarne vode. Omogočajo pripravo ogrevalne vode z najvišjo temperaturo vode 60°C pri zunanjih temperaturah do -3°C ter najvišjo temperaturo 55°C do zunanje temperature -5°C. Tipične aplikacije za uporabo zunanjih enot PUMY so nove oziroma obstoječe stavbe z dobro izolacijo in velikimi površinami za prenos toplote, kot je talno ogrevanje in velika potreba po učinkovitem hlajenju s klimatskimi napravami.
Največja prednost zunanjih enot PUMY je možnost uporabe notranjih enot iz velikega nabora klimatskih naprav za gospodinjsko rabo Mitsubishi Electric. Pri tem se proces distribucije hladiva iz zunanje enote na posamezne notranje enote izvaja v t.i. razdelilnih enotah PAC-MK. Razdelilne enote PAC-MK so dobavljive v različic s tremi in različici s petimi priključki za notranje enote.

 

Toplotne črpalke za večje objekte

Poleg toplotnih črpalk za stanovanjske objekte je vedno večja zahteva trga po močnejših in kompaktnejših toplotnih črpalkah za večje objekte. Za zapolnitev vseh vrzeli, ki lahko nastanejo zaradi različnih konfiguracij posameznega objekta, nudi Mitsubishi Electric tri možne sestave toplotnih črpalk za večje objekte.

Odločitev za posamezni sistem je odvisna od vrste objekta, grelnih teles ter možnosti postavitve zunanjih enot v objekt.

Toplotna črpalka zrak/voda in voda/voda

Mitsubishi Electric nudi dva tipa kompaktnih toplotnih črpalk zrak/voda ter voda/voda večjih ogrevalnih moči. Izbira posameznega tipa toplotne črpalke je odvisna od lokacije, temperaturnih razmer ter zmožnosti gradnje.

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric omogočajo vezavo v t.i. kaskadne sisteme, kjer je možna tvorba funkcionalnega sklopa večjega števila toplotnih črpalk. Izbira vrste toplotne črpalke je odvisna od velikosti objekta, potrebne ogrevalne moči in izhodne temperature ogrevalne oz. sanitarne vode.

Preverite ponudbo toplotnih črpalk Ecodan

Toplotne črpalke Ecodan svetovno priznanega japonskega proizvajalca Mitsubishi Electric omogočajo pripravo sanitarne vode za gospodinjsko rabo ter pripravo ogrevalne vode za ogrevanje objekta. Sistem toplotnih črpalk zrak/voda tvori zunanja enota, notranja enota ter cevna povezava s hladivom R410a. Varčno in ekološko ogrevanje potrjuje tudi Eko sklad, pri katerem vam je za toplotne črpalke Ecodan na voljo subvencija.

Potrebujete svetovanje ?

Kako izbrati primerno toplotno črpalko?

Sodobno načrtovanje domov ustvarja prijetne in okoljsko sprejemljive stavbe tudi z mislijo na sodobne tehnične rešitve, kjer je gotovo najbolj pomembna pravilna izbira ogrevalnega oz. hladilnega sistema ter priprava sanitarne vode. S toplotno črpalko zrak/voda lahko opremimo novogradnjo, prav tako pa lahko z njo nadomestimo star ogrevalni sistem. Z uporabo toplotne črpalke zrak/voda bomo poskrbeli za zmanjšanje onesnaževanja okolja ter posledično povišanje varčevanja z naravnimi viri, zanemarljiv pa ni tudi ekonomski vidik obratovalnih stroških stavbe, ki se z uporabo toplotne črpalke drastično zmanjša.

Vprašajte svetovalca

Zakaj zaupati nam?

Poleg strokovnega svetovanja in najboljših izdelkov skrbimo tudi za poprodajno izkušnjo z razvejano mrežo monterjev po vsej Sloveniji in lastno servisno mrežo

Strokovni nasveti

Naši strokovnjaki so pripravili nekaj uporabnih člankov za vse,
ki razmišljate kako učinkovito segrevati, hladiti, zračiti in razvlaževati

Ne spreglejte strokovnih nasvetov

Vpišite e-poštni naslov in prejeli boste najnovejše strokovne nasvete

Novice

Novosti na področju klimatskih naprav, toplotnih črpalk in
prezračevalnih sistemov, ter novosti v naši ponudbi.

Kdo smo REAM d.o.o.?

Naši začetki sežejo v leto 1993, od leta 1995 pa smo na slovenskem trgu aktivno prisotni na področju klimatizacije in strojnih instalacij. Danes ponujamo izbran asortiman klim, toplotnih črpalk in prezračevalnih naprav.

Zagotavljamo strokovno svetovanje pri izbiri kateregakoli izdelka, ki ga najdete v našem prodajnem programu in montažo z izkušenimi in usposobljenimi monterji.

Več o REAM d.o.o.

Obiščite nas

Kako do nas? Na vhodnem križišču v IOC Trzin zavijete s Štajerske ceste v cono. Na prvem križišču (pred stekleno piramido) zavijete levo na Motnico. Na naslednjem križišču (s Špruho) zavijete desno. Po Špruhi 120m. Naši prostori so v vhodu A. Obiščite nas lahko vsak dan med 8. in 16. uro.

Ream d.o.o.

Industrijsko-obrtna cona Trzin

Špruha 19

Trzin

Pooblaščeni monterji
po vsej Sloveniji

Monterji po Sloveniji

 
Toplotne črpalke
4.8 (96.25%) 16 votes