Kako ohranjati svež zrak v stanovanju, medtem ko delamo od doma?

Kako ohranjati svež zrak v stanovanju, medtem ko delamo od doma?

Delo od doma v Sloveniji do sedaj ni bila preveč razširjena oblika zaposlitve.  Zadnjih nekaj mesecev pa tudi pri nas veliko ljudi dela od doma. Izkazalo se je, da je za nekatera podjetja in delovna mesta taka oblika celo bolj učinkovita in ekonomična. Čeprav tako delo prinaša mnogo svobode in fleksibilnosti pri razporejanju delovnega časa, ga spremlja tudi nekaj slabosti. Medtem ko je na delovnem mestu za zdravje zaposlenih zadolžen delodajalec, mora doma zase poskrbeti vsak sam. V poglavje o varnosti na delovnem mestu sodi tudi kvaliteta zraka v prostoru.

 

Vzdržujte čistočo

 

Čistoča stanovanja se odraža tudi v čistoči zraka – zato je treba pospraviti. Še posebej to velja, če imate otroke ali domače živali, ki od zunaj prinesejo cel kup nečistoč. Smiselno je preobuvanje v copate, pri čiščenju pa uporaba okolju in zdravju prijaznih sredstev.

Plazemski filtrirni sistem - filtri klime

Investirajte v dobro klimo in prezračevanje

 

Eden od pomembnih dejavnikov pri kvaliteti zraka pri delu od doma vam nudi vaša klima, ki poleg ogrevanja in hlajenja s svojimi filtri prečiščuje zrak, v katerem so prah, spore in drugi alergeni. Če hočemo, da bo zrak iz klime res svež, je občasno potrebno preveriti čistočo filtrov in jih po potrebi zamenjati. Podobno velja tudi za centralne in lokalne prezračevalne naprave. Le tako bo zrak  v prostoru vedno svež, čist in bo vseboval ravno pravo količino vlage.

 

Izognite se osvežilcem prostora

 

Detergenti za pranje perila, mehčalci, osvežilci prostora in čistila lepo dišijo, in vam dajejo občutek čistoče. Veliko takih sredstev je narejenih na osnovi naftnih derivatov, ki dražijo kožo in pljuča. Tega pri delu od doma, ko se v prostoru zadržujete več ur skupaj, res ne potrebujete. Posezite raje po naravnih, ekoloških sredstvih ali pa v kuhinjo nastavite nekaj rezin limone in sode bikarbone. In še nekaj – tudi sobne rastline odlično čistijo zrak, zato si le privoščite kakšno.

Osvežilci prostora

Pazite na ogljikov monoksid

 

Če se ogrevate z lesno biomaso, ali pa si le občasno zakurite v kaminu, bodite pozorni, da se v prostoru ne nabere ogljikov monoksid. To lahko preprečite z rednim vzdrževanjem kurilnih naprav, obiski dimnikarjev, senzorjem za monoksid in rednim zračenjem. Priporočamo ogrevanje s toplotno črpalko, kjer do nabiranja tega nevarnega plina sploh ne prihaja.

 

Vsekakor za delo od doma potrebujete tudi kvaliteten zrak v prostoru.  Pri tem lahko pomagajo tudi kvalitetne naprave Mitsubishi Electric za ogrevanje in prezračevanje. Če še ne veste, katere so najboljše, obiščite našo spletno stran ali pa nas pokličite (REAM d.o.o.), kjer vam bodo z veseljem predstavili najkvalitetnejše naprave. 

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Potrdi