Najboljše klimatske naprave Mitsubishi Electric

Najboljše klimatske naprave - Mitsubishi Electric

Izbira klime je lahko naporna ali pa smešno lahka. Ali potrebujete izredno zmogljivo in učinkovito klimatsko napravo za večje prostore, manjšo za mansardo ali pa vam je prioriteta cenovna dostopnost? Vse o tem, katero klimatsko napravo izbrati in zakaj, smo zapisali v nadaljevanju.


Kazalo vsebine:

Katero klimatsko napravo izbrati?

Vrste klimatskih naprav

Katere karakteristike klimatskih naprav upoštevati?

Izbira moči klimatske naprave

Primerjava klim s pomočjo energetske nalepke

Najboljše Mitsubishi Electric klimatske naprave

Najboljša stenska klimatska naprava glede na učinkovitost in ceno: MSZ-AP Mitsubishi Electric

Najboljša stenska klimatska naprava glede na učinkovitost in dizajn: MSZ-LN Mitsubishi Electric

Najboljša talna klimatska naprava: MFZ-KT Mitsubishi Electric

Najboljša stropna/kasetna klimatska naprava: PLA-SM Mitsubishi Electric

Najboljša stenska klimatska naprava nižjega cenovnega razreda: CASUAL Kaysun

Za učinkovito delovanje klime je pomembno vzdrževanje»Katero klimo priporočate?« je vprašanje, ki nam ga pogosto postavite. Prehodno pomladno obdobje je idealno, da si pogledamo odgovor nanj in se s pravočasnim nakupom klime pripravimo na prihajajoče poletje in vroče temperature.


Katero klimatsko napravo izbrati?


Na podoben način kot se denimo lotimo izbire oblačil glede na to, za kakšno priložnost jih potrebujemo in kakšne so specifike naše postave, se lotimo tudi izbire klime. Torej, ni vsaka klima za vsak prostor in za vsak namen.


Poglejmo, kakšne vrste oz. izvedbe klim poznamo in na kaj biti pozorni pri izbiri.

Izbira klimatske naprave

Vrste klimatskih naprav


Glede na namen in lokacijo uporabe, ločimo:


 • Stenske klime
 • Talne klime
 • Kasetne oz. stropne klime
 • Kanalske klime


Prav tako ločimo tudi bivalne klimatske naprave za uporabo v bivalnih prostorih, profesionalne klimatske naprave za uporabo v specifičnih večjih prostorih, denimo večjih pisarnah, pa tudi VRF sisteme. Ti so namenjeni uporabi v hotelih, nakupovalnih centrih in poslovnih prostorih.


Katere značilnosti klimatskih naprav upoštevati?


Pomembno je, da izberemo klimatsko napravo, ki ustreza našemu prostoru in namenu uporabe. Na to, kako zadovoljni bomo s klimo, pa vplivajo tudi karakteristike klimatske naprave.


Med njimi je zagotovo ena najpomembnejših zmogljivost in moč klimatske naprave, kajti od tega je odvisno, ali bo zmogla ohladiti oz. ogreti naš prostor ali prostore. Za uporabnika izredno pomembna je tudi informacija o energetski učinkovitosti in varčnosti klimatske naprave. Ta vpliva na izkoristek energije in na dolgoročne stroške uporabe klimatske naprave.


Prav tako pri odločitvi, katero klimatsko napravo izbrati, upoštevajmo glasnost naprave ter dodatno opremo in funkcionalnosti, ki jih klimatska naprava omogoča. Slednje potencialno izboljšajo kakovost uporabe in prinašajo dodatno udobje pri uporabi. Ena od bistvenih informacij, ki v veliki meri določa to, katero klimatsko napravo bomo izbrali, pa je seveda tudi cena klimatske naprave.


Izberite klimo, ki bo po meri vašemu prostoru in namenu uporabe.


Izbira moči klimatske naprave


Kakšna naj bo moč klimatske naprave, ki jo izberemo?


Moč klime naj bo v skladu z velikostjo prostora, lego stanovanja in številom ljudi, ki se nahajajo v prostorih. Poglejmo vsakega od teh dejavnikov posebej:


 • Velikost prostora: v prvi vrsti je pomembno, ali bomo klimatsko napravo uporabljali zgolj za en prostor ali več prostorov. Splošno pravilo za dimenzioniranje velja - 25W/m3 zraka za hlajenje in 35W/m3 zraka za gretje.
 • Lega prostora: pomembno je tudi, na kateri strani objekta je prostor lociran. Če vanj večino dneva sije sonce, je smiselno izbrati močnejšo napravo kot če je prostor lociran na senčni strani objekta.
 • Število ljudi: večje je število ljudi, ki so večinoma prisotni v prostoru, močnejša naj bo klimatska naprava.


Primerjava klim s pomočjo energetske nalepke

Klimo najlažje izberete s pomočjo energijske nalepke

Glede na vse do sedaj zapisano, je jasno, zakaj univerzalni odgovor na vprašanje »katero klimatsko napravo izbrati?«, ne obstaja. Klima, ki bo vam in vašemu prostoru po meri, mora ustrezati vašim specifičnim potrebam. Zato pa nam je v veliko pomoč pri izbiri lahko energijska nalepka.


Zakaj? Bistveni informaciji na energijski nalepki nam povesta, kako učinkovita je naprava pri hlajenju in ogrevanju. Poleg tega nam nalepka omogoča nevtralno in medsebojno poenoteno primerjavo med klimatskimi napravami, brez preferenc, ki nam jih posredujejo prodajalci.


Poglejmo, kaj pomenijo kratice na energetski nalepki:


 • Oznaka SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) na levi strani energijske nalepke nam da informacijo o sezonskem izkoristku klimatske naprave pri hlajenju. Če je število SEER ene klimatske naprave 8,8, druge pa denimo 4,9, to pomeni, da druga naprava porabi še enkrat več energije za enak učinek hlajenja. Kaj tu pomeni oznaka A+++? Gre le za drug način predstavitve vrednosti SEER. Tako imajo klimatske naprave z najvišjim energetskim izkoristkom oznako A+++, kar je enakovredno SEER številu, višjemu od 8,5.
 • Oznaka SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) na desni strani energijske nalepke pa nam daje informacijo o sezonski učinkovitosti naprave pri ogrevanju. Večja kot je vrednost te oznake (enako velja za oznako SEER), manjši bodo stroški ogrevanja (oziroma hlajenja). Za boljše razumevanje: klimatske naprave z najvišjim energetskim izkoristkom imajo oznako A+++, kar je enakovredno SCOP številu, ki je višje od 5,1.
 • Oznaka za glasnost za zunanjo in za notranjo enoto je prav tako pomembna za primerjavo med različnimi klimatskimi napravami. Pomaga nam pri izboru tišje klimatske naprave za prostore, kjer spimo in bivamo.


Najboljše Mitsubishi Electric klimatske naprave


Mitsubishi Electric klime na trgu veljajo za vzdržljive, napredne in tehnično dovršene ter prepričajo tako iz vidika energetske učinkovitosti kot zagotavljanja najvišje ravni udobja ob uporabi. Zaradi stalno spreminjajočega se japonskega vremena, se je ta japonski proizvajalec klim moral prilagoditi vremenski nestanovitnosti in izdelati sofisticirane vzdržljive sisteme, ki so kos vsakemu vremenu.


S poudarkom na tehnologiji energijske učinkovitosti ter z minimalnim vplivom na okolje, neslišnim delovanjem in estetskim videzom Mitsubishi Electric klime veljajo za smotrno izbiro, ki vam bo služila dolga leta.


Poglejmo si nekaj modelov Mitsubishi Electric klimatskih naprav:


Najboljša stenska klimatska naprava glede na učinkovitost in ceno: MSZ-AP Mitsubishi Electric


Model MSZ-AP klimatske naprave Mitsubishi Electric je med uporabniki izredno priljubljen, saj prinaša največ vrednosti za svojo ceno.

Mitsubishi Electric MSZ-AP

Kakšne so prednosti te naprave?


 • Zagotavlja najvišjo energetsko učinkovitost, saj se ponaša z najvišjim energijskim razredom A+++ pri hlajenju in energijskim razredom A++ pri ogrevanju
 • Je izredno tiha, skorajda neslišna – le 19 dB, s čimer je odlična izbira v vaši spalnici, kjer bo popolnoma nemoteča
 • Omogoča gretje vse do zelo nizkih zunanjih temperatur, vse tja do – 20 °C
 • Ima možnost WiFi upravljanja na daljavo od kjer koli ste, kar vam prinaša edinstveno udobje 
 • Omogoča napredno usmerjanje zraka z avtomatiziranimi loputami gor-dol in levo-desno s pomočjo brezžičnega upravljalnika. S tem odpravite občutek prepiha v prostoru
 • Je kompaktne in stilsko dovršene oblike, ki se nevpadljivo združuje z arhitekturo prostora


Najboljša stenska klimatska naprava glede na učinkovitost in dizajn: MSZ-LN Mitsubishi Electric


Klimatska naprava MSZ-LN Mitsubishi Electric vas bo v trenutku prepričala s svojim dizajnom, saj s svojo prefinjenostjo in sodobnim videzom zagotavlja popolno bivalno doživetje.


IFrame


 Kakšne so njene prednosti?


 • Klima z morda najbolj dovršenim dizajnom na trgu v štirih različnih barvah (biserno beli, eksotično rubinasto rdeči, onyx črni in klasični beli) bo odlično zaokrožila prav vsak prostor


Mitsubishi Electric je za klimo MSZ-LN dobil najprestižnejšo nagrado v Evropi za oblikovanje – Grand Prix Good Design Award 2016.


 • Je tudi klima z najvišjo energetsko učinkovitostjo A+++ tako za hlajenje kot za ogrevanje
 • Je izredno tiha, skorajda neslišna – le 19 dB, s čimer je odlična izbira v vaši spalnici in drugih bivalnih prostorih
 • Ima možnost WiFi upravljanja na daljavo od kjer koli ste, kar vam prinaša edinstveno udobje
 • Omogoča popolno filtracijo klimatiziranega prostorskega zraka z uporabo Plasma Quad Plus filtrirnega sistema za učinkovito odstranjevanje bakterij, virusov, alergenov, prahu in mikrodelcev do 2,5μm
 • Ima vgrajen 3D senzor, s pomočjo katerega zazna osebe v prostoru in pihanje zraka prilagodi na način, da vam  zagotavlja največje udobje. Tako hladi oz. ogreva le področja, kjer je to potrebno, ne pa tistih, kjer ni – in na ta način tudi prihrani energijo
 • Izbirate lahko med standardno zunanjo enoto in zunanjo enoto s sistemom VGHZ, ki omogoča učinkovito ogrevanje vse do zunanje temperature – 25 °C


Ta klimatska naprava se je tudi uvrstila med najvišja mesta po testu - Zveze potrošnikov Slovenije. Na seznamu primerjanih klimatskih naprav, ki jih je moč dobiti v Sloveniji, je po vrsti 4., a ima med prvimi štirimi daleč najboljše razmerje med učinkovitostjo in ceno.


Najboljša talna klimatska naprava: MFZ-KT Mitsubishi Electric


Klimatska naprava MFZ-KT Mitsubishi Electric je odlična izbira, kadar postavitev klimatske naprave ni mogoča višje na steni, pač pa le bližje tlom.

Mitsubishi Electric MFZ-KT

Kakšne so njene prednosti?


 • Je odlična izbira za mansardna stanovanja, saj omogoča montažo bližje pri tleh, denimo v primeru pobitih sten
 • Ima eleganten in vitek videz, s katerim se učinkovito in prijetno vključi v sodobni bivalni prostor
 • Ima patentirano delovanje loput, ki enakomerno porazdeli ogret oziroma ohlajen zrak v klimatizirani prostor
 • Ima možnost WiFi upravljanja na daljavo od kjer koli ste, kar prinaša edinstveno udobje uporabniku
 • Odlikuje jo izredno tiho delovanje
 • Ima filter, s katerim boste poskrbeli za svoje zdravje, saj nevtralizira alergene, viruse, bakterije in neprijetne vonjave


Najboljša stropna/kasetna klimatska naprava: PLA-ZM Mitsubishi Electric


Klimatska naprava PLA-ZM Mitsubishi Electric je zelo primerna izbira za prostore s spuščenim stropom, predvsem za večje prostore, denimo pisarne.

Mitsubishi Electric PLA-ZM

Kakšne so njene prednosti?


 • Gre za notranjo kasetno enoto, ki ima štiri smeri horizontalnega izpiha, s katerimi odpravlja občutek prepiha in zrak razprši po celotni površini stropa.
 • Ima visoko energetsko učinkovitost, saj tako za ogrevanje kot za hlajenje spada v energetski razred A++
 • Ima možnost WiFi upravljanja na daljavo od kjer koli ste, kar prinaša edinstveno udobje uporabniku
 • Ima opcijski 3D I-SEE senzor, ki zazna osebe v prostoru in izpih zraka prilagodi na način, ki zagotavlja največje udobje v prostoru. Na ta način zagotavlja višji prihranek, saj prepozna področja, kjer dodatno hlajenje/ogrevanje ni potrebno in na podlagi tega uskladi delovanje
 • Notranje enote je mogoče povezati z zunanjimi enotami serije Power inverter in Standard inverter. To omogoča visoko energetsko učinkovitost, napredne možnosti upravljanja in tiho delovanje


Najboljša klimatska naprava nižjega cenovnega razreda: CASUAL Kaysun


Klimatska naprava CASUAL Kaysun in znamka Kaysun vas bosta prepričali z enostavno filozofijo – združevanjem tehnologije, učinkovitosti, nizke cene in garancije.

CASUAL Kaysun

Kakšne so njene prednosti?


 • Ta naprava vam zagotavlja odlično kakovost delovanja po dostopni ceni
 • Spada v energijski razred A++ za hlajenje in energijski razred A+ za ogrevanje, s čimer nudi dobro energetsko učinkovitost
 • Odlikuje jo eleganten in preprost videz s stilsko dovršeno obliko
 • Z belim prosojnim pametnim zaslonom vam nudi informacije o stanju naprave in alarmnih sistemov
 • Opcijsko jo lahko upravljate z WiFi vmesnikom, na daljavo, od kjer koli ste
 • Je odlična rešitev za uporabnike, ki iščejo klimatsko napravo po dostopni ceni


Za učinkovito delovanje klime je pomembno tudi vzdrževanje


Izbira in nakup najboljše klime, ki bo ustrezala vašim potrebam, pa ni edina stvar, na katero bodite pozorni. Za njeno pravilno in učinkovito delovanje sta pomembna tudi servis in vzdrževanje. Najmanj enkrat letno očistite filtre, kar vam bo zagotovilo prihranek pri uporabi naprave, saj zamašeni filtri povečajo porabo energije. S tem boste odpravili tudi najpogostejšega »krivca« za neprijetne vonjave, ki se širijo iz naprave v prostor. Enkrat letno je prav tako priporočeno opraviti servis klimatske naprave, s čimer si zagotovite dolgotrajno in optimalno delovanje naprave.


Zaključek


Mitsubishi Electric je ponudnik klimatskih naprav, ki z že 100-letno tradicijo zagotavlja vrhunsko tehnologijo, odlično kakovost delovanja, estetski videz in energijsko učinkovitost. Pogledali smo, katere so najboljše klimatske naprave, s katerimi boste zadovoljili svoje potrebe in želje, glede na prostor in namen uporabe. Izbor klime je kot izbor oblačila – izberite jo glede na specifike vašega prostora, karakteristike klimatske naprave in vaše osebne preference. Mi pa vam pri tem pomagamo.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.