Sestri Štangar ponovno na vrhu

Anja in Maruša Štangar

Slovenska judoistka Anja Štangar je še enkrat več navdušila s svojo nepremagljivostjo, saj je osvojila tretjo zaporedno zmago na evropskem pokalu. Po zmagah v Rigi in Dubrovniku je 27-letna Ljubljančanka v Sarajevu prepričljivo premagala vse nasprotnice v kategoriji do 52 kilogramov. Njena izjemna forma je bila očitna že v uvodnem krogu, ko je s tehniko ippon premagala Nizozemko Franco Van Der Salm. Sledili so izjemni dvoboji, kjer je Anja nadaljevala s svojo prevlado, premagala Italijanko Giulio De Luca in Turkinjo Zeliho Cinci. Ta zmaga je ponovna potrditev njenega izjemnega talenta in predanosti športu.


Uspeh je dopolnila še Anjina sestra, Maruša Štangar, ki  je na judoističnem Grand Prixu v Linzu zasijala v polnem sijaju, saj je uspela premagati vso konkurenco in osvojiti zlato medaljo. V svoji kategoriji je do končne zmage prišla s petimi zaporednimi zmagami, pri čemer je v velikem finalu uprizorila spektakularen preobrat in premagala izkušeno Španko Lauro Martinez Abelendo. Ta je sicer hitro povedla z wazarijem. Vendar je Maruša s svojim izjemnim znanjem borbe v parterju uspela prevzeti nadzor nad dvobojem. V zadnji minuti rednega dela je uspela prijeti Španko v končni prijem in jo zadržala dvajset sekund, kar je zadostovalo za ippon, najvišjo oceno v judu.


Maruša in Anja kažeta svoj izjemen talent in znova navdušujeta ter postavljata nove mejnike v judu.

Kot ponosni sponzor obeh sester Štangar smo zelo veseli in ponosni na njune uspehe. Podpora športnim talentom je izjemno pomembna, saj jim omogoča, da dosežejo svoj najvišji potencial in uresničijo svoje sanje. Zmage so potrditve, kako pomembno je podpirati in spodbujati športne talente ter jim omogočiti razvoj in uspeh na mednarodnem prizorišču. S tem se širi tudi ugled Slovenije v svetu športa, in tudi to je nekaj, na kar smo izjemno ponosni.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.