Toplotna črpalka zrak voda – Mitsubishi Electric Ecodan

Kvaliteta toplotnih črpalk Mitsubishi

Uvajanje učinkovite rabe energije v stavbe in domove na globalni ravni postaja prioriteta številka ena, posledično pa so v zadnjem desetletju izjemno napredovali tudi sistemi, ki omogočajo varčevanje z energijo. Ena od vodilnih rešitev za ogrevanje doma je zagotovo toplotna črpalka zrak voda, ki zagotavlja optimalno udobje ter odlične izkoristke.


Z razlogom najbolj priljubljen tip toplotne črpalke


Toplotna črpalka zrak voda je ena najbolj priljubljenih rešitev, saj se v Sloveniji po podatkih Eko sklada vgradi več kot 80 % tega tipa toplotne črpalke. Rešitev je primerna za skoraj vsak tip objekta in ne zahteva nobenih posebnih predpriprav ali pogojev. Deluje tako, da zunanja enota, vgrajena na prostem (običajno na fasadi, lahko pa tudi kot posebna enota ob hiši) odjema toploto iz zraka, v objektu pa jo odvaja iz notranje enote, ki segreva vodo ter na ta način zagotavlja vir toplote. Toplota nato potuje po sistemu vodne inštalacije do ogrevalnih enot, kot so radiatorji ali talno gretje.

MitsubishiI Electric MelCloud – Upravljanje toplotne črpalke na daljavo

Udobje in varčnost, kot ju doslej še niste poznali


Pri izbiri toplotne črpalke zrak voda je zelo pomembno, da izberete preverjeno kakovost, saj na ta način poskrbite za kar najvišje izkoristke, nemoteno delovanje tudi v primeru nizkih zunanjih temperatur ter dolgo življenjsko dobo sistema. Toplotne črpalke zrak voda, ki se uvrsščajo v sam vrh najkakovostnejših ponudnikov, so zagotovo naprave svetovno priznanega japonskega proizvajalca Mitsubishi Electric. S sodobno, učinkovito in okolju prijazno tehnologijo Ecodan postavljajo najnovejše standarde ter nudijo celostne rešitve. Dovršeni in tehnično izpopolnjeni sistemi v dom prinesejo udobje in varčnost, edinstvena tehnologija Ecodan pa zagotavlja največjo mero toplote ob najnižji porabi energije.


Sistem Ecodan Mitsubishi Electric se namreč ponaša z edinstveno, patentirano tehnologijo bojlerja z ogrevalnim krogom za kar največjo energetsko učinkovitost. Poskrbi tudi za samodejno prilagajanje glede na trenutne zunanje in notranje razmere. Na ta način porabo energije vedno ohranja na čim nižji ravni ter posledično zagotovi občutne prihranke in v vsakem trenutku poskrbi za optimalno bivalno klimo v prostoru.

Ogrevanje doma in sanitarne vode v enem


Vse toplotne črpalke zrak voda niso enako zmogljive, zato se je pred nakupom smotrno dobro pozanimati o vseh prednostih in funkcionalnostih. Ob izbiri priznanega sistema Mitsubishi Electric ste lahko povsem brez skrbi, saj vam za razliko od številnih drugih sistemov na trgu toplotna črpalka zrak voda in proizvajanje tople sanitarne vode, odlikujejo pa jo najsodobnejše funkcionalnosti, dovršeno delovanje in garantirana kakovost.


Upravljanje delovanja toplotne črpalke na daljavo


Toplotne črpalke Mitsubishi Electric vam omogočajo, da lahko za upravljanje poskrbite tudi, kadar ste z doma. Zagotavljajo namreč enostavno upravljanje na daljavo ali preko domačega internetnega omrežja le z nekaj kliki na telefonu ali računalniku. Kadar se vračate iz potovanja, lahko na primer že nekaj ur prej aktivirate želene nastavitve ter poskrbite, da vas bo pričakal prijetno topel dom. Če se odpravljate na potovanje, pa lahko le z enim preprostim pritiskom tipke s simbolom kovčka nastavitve prilagodite razmeram, ko v hiši ni nikogar. Wi-fi je opcijska oprema za katero je potrebno doplačilo.

Enostavno do subvencije in povrnitve dela stroškov


Številni zadovoljni uporabniki vedno znova potrjujejo, da je investicija v toplotno črpalko ena tistih, ki se dolgoročno absolutno splača. Začetno investicijo lahko še bolj optimizirate s subvencijo, za katero napišete vlogo in jo oddate Eko skladu. Glede na stopnjo varčnosti in ekološkega ogrevanja je Eko sklad potrdil ustreznost toplotnih črpalk Ecodan, za katere je na voljo subvencija. Prav tako so toplotne črpalke Mitsubishi Electric že projektirane in izdelane tako, da dosegajo vse zahteve najnovejše evropske direktive za toplotne črpalke glede zahtev za okoljsko primerno zasnovo črpalk z nazivno zmogljivostjo, manjšo od 70 kW.


Celo do 75 % brezplačne energije iz okolja


Sodeč po izračunih se je izkazalo, da je kakovostna toplotna črpalka zrak-voda sposobna proizvajati energijo za ogrevanje in toplo sanitarno vodo že s 25 % električne energije, pridobljene iz omrežja, kar pomeni, da si vse do 75 % energije zagotovite brezplačno – s črpanjem iz okolja.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Potrdi