Učinkovito upravljanje klime in toplotne črpalke na daljavo — MELCloud

Upravljanje klime na daljavo

Upravljanje klime na daljavo — MELCloud

 

Kako upravljati naprave hlajenja, prezračevanja in ogrevanja od kjerkoli ste? Rešitev: Uporaba pametne aplikacije, nadzora v oblaku MELCloud. Predstavljamo vam, kako deluje in kakšne prednosti vam prinaša.

 

Kazalo vsebine:

 • Vklop klime ali toplotne črpalke na daljavo
 • Kaj potrebujete za MELCloud nadzor v oblaku?
 • Navodila, kako deluje MELCloud nadzor v oblaku
  • — 1. korak: Prenesite aplikacijo MELCloud
  • — 2. korak: Kupite WiFi vmesnik za klimatske naprave in ogrevalne sisteme
  • — 3. korak: WiFi vmesnik povežite z lokalnim usmerjevalnikom
  • — 4. korak: Funkcije in možnosti upravljanjaPrednosti upravljanja klime in toplotne črpalke na daljavo

 

Kaj je boljše kot prijetno ohlajen, prezračen ali ogret dom še preden pridete domov? Oglejte si, kaj potrebujete, da se po napornem dnevu že ob vstopu skozi vrata lahko popolnoma sprostite in se posvetite stvarem, ki so vam resnično pomembne.

 

Vklop klime ali toplotne črpalke na daljavo

 

Napredek v tehnologiji omogoča, da se s svojimi napravami hlajenja, prezračevanja in ogrevanja lahko povežete kar na daljavo, od kjerkoli ste. Enostavno, preko elektronskih naprav iz domačega okolja, ter celo, kadar vas ni doma.

 

To vam prinaša pomemben občutek udobja in vam omogoča, da vse naprave za upravljanje doma nadzorujete iz ene lokacije ali pa celo iz ene same naprave.

 

Že poznate pametno aplikacijo MELCloud — spletno rešitev za upravljanje klimatskih naprav in toplotnih črpalk? Gre za novo generacijo nadzora »v oblaku« za klimatske naprave Mitsubishi Electric in ogrevalne sisteme Ecodan. Z njeno pomočjo vse naprave ogrevanja in hlajenja vašega doma lahko nadzorujete, upravljate in preverjate od kjerkoli ste.

 

Kaj potrebujete za MELCloud nadzor v oblaku?

 

Poglejmo si, kaj potrebujete za popolno udobje in občutek nadzora nad vašim domom tudi kadar ste v pisarni, na potovanju ali na sprehodu v naravi.

 

Upravljanje toplotne črpalke na daljavo

Upravljanje klime na daljavo — od kjer koli ste.

 

Za učinkovito upravljanje vaših naprav Mitsubishi Electric potrebujete:

 

 • Aplikacijo MELCloud
 • Brezžični WiFi vmesnik Mitsubishi Electric
 • Osebni računalnik, tablico ali mobilni telefon
 • Internetno povezavo in možnost prenosa mobilnih podatkov

 

Navodila, kako deluje MELCloud nadzor v oblaku

 

1. korak: Prenesite aplikacijo MELCloud

 

Za upravljanje klime ali drugih naprav preko telefona na svoj telefon ali drugo napravo prenesite pametno aplikacijo MELCloud, ki jo prenesete tukaj. Aplikacije se stalno posodabljajo, zato da podpirajo najnovejše mobilne naprave, tablice in računalnike. Na voljo so za operacijske sisteme Apple iOS, Android in Windows 8 ter jih je mogoče prenesti iz Google Play, App store in drugih spletnih mest.

 

2. korak: Kupite WiFi vmesnik za klimatske naprave in ogrevalne sisteme

 

MelCloud

 

WiFi vmesnik za upravljanje klime na daljavo.

 

Da boste posamezno enoto klimatskega, ogrevalnega ali prezračevalnega sistema lahko povezali z aplikacijo MELCloud, potrebujete še WiFi vmesnik proizvajalca Mitsubishi Electric.

 

Kateri vmesnik pa? Za upravljanje klimatskih naprav Mitsubishi Electric, ogrevalnega sistema Ecodan in prezračevalnega sistema Lossnay preko telefona in drugih naprav izberite WiFi vmesnik MAC-567IF-E.

 

Za več informacij se povežite z dobaviteljem, pred nakupom vmesnika pa ustreznost vmesnika preverite tudi z vašim izbranim izvajalcem.

 

3. korak: WiFi vmesnik povežite z lokalnim usmerjevalnikom

 

Kaj sledi? Za nastavitev sistema je potrebno brezžični vmesnik povezati z vašim lokalnim usmerjevalnikom za brezžično povezavo. To storite s preprosto in hitro uporabo gumba WPS na usmerjevalniku.

 

Proces je na enostaven način pojasnjen v spodnjem Youtube videu. To so MELCloud navodila, v katerih izveste vse o tem, kako sistem povezati in ga začeti uporabljati za daljinski vklop klime in druge funkcije.

 

MELCloud navodila — Funkcije in kontrole.

 

4. korak: Funkcije in možnosti upravljanja

 

Odlično! MELCloud aplikacija je pripravljena za uporabo. Kaj pa z njeno pomočjo lahko dosežete? Poleg vklopa in upravljanja klime, prezračevalnega sistema in toplotne črpalke na daljavo vam ta omogoča:

 

 • Nadzor vseh sistemov hlajenja, ogrevanja in prezračevanja v živo
 • Scene ter tedenske in sezonske časovnike, ki vam omogočajo popolno fleksibilnost upravljanja naprav
 • Posredovanje opomnikov in napak delovanja vaših naprav
 • Lokalne informacije kot so denimo vremenske napovedi ter informacije za pomoč uporabnikom

 

Upravljanje klime in toplotne črpalke na daljavo uporabniku omogoča boljšo kakovost bivanja, občutek udobja in nadzora ter ustvarjanje zdravega bivalnega okolja.

 

Prednosti upravljanja klime in toplotne črpalke na daljavo

 

Upravljanje klimatske naprave na daljavo

Prednosti upravljanja klime na daljavo.

 

Resda je upravljanje naprave od blizu preko naprave ali daljinca praktično, a ne v vseh primerih.

 

Vedno bolj razširjena in samoumevna izbira uporabnikov postaja upravljanje naprav preko telefona, tablice ali računalnika. Zagotavlja nam namreč enostavno in udobno upravljanje in nadzor naprav ne glede na to, kje smo. S tem odpira nove možnosti in priložnosti ter omogoča novo raven udobja uporabnikov.

 

Ker iz katere koli lokacije v živo lahko spremljamo delovanje sistemov v našem domu, nam to prinaša tudi občutek varnosti in nadzora. Poskrbimo lahko denimo za optimalno temperaturo v našem domu skozi cel dan, s čimer si ustvarimo idealno okolje za naše zdravje. Temperatura namreč med drugim vpliva na vlažnost v prostoru, ta pa denimo na potencialni razvoj plesni. Prav tako z upravljanjem sistemov prezračevanja poskrbimo za kakovost zraka, ki ga dihamo.

 

Stalno spremljanje delovanja naših naprav pa vpliva tudi na varčnost in energetsko učinkovitost naprav. Posledično to pomeni potencialni prihranek pri ogrevanju, hlajenju in prezračevanju.

 

MelCloud - Upravljanje na daljavo

Boljša kakovost bivanja — pametna aplikacija MELCloud.

 

Zaključek

 

Kakovost bivanja v sodobnem času je v veliki meri odvisna od izbir, ki jih delamo kot uporabniki. Če se odločimo za uporabo pametne aplikacije MELCloud, si ustvarimo nove priložnosti pri upravljanju naših naprav. Kaj vse lahko dosežemo? Od občutka nadzora in možnosti za ustvarjanje optimalnih pogojev v našem domu do večjega udobja in praktičnosti upravljanja našega časa in življenja.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.