Varčno ogrevanje z Mitsubishi Electric napravami preko celotne zime

Zunanja enota toplotne črpalke ZUBADAN

Ali ste letos spomladi sploh pospravili pletene nogavice v zadnji del predala? Ja, letošnje poletje je kot ena dolga pomlad, ki že prehaja v jesen in nam tako ne omogoča uživanja v poletnih radostih. Če smo se še marca spraševali, kako se bomo hladili, moramo danes razmišljati tudi o tem, kako se bomo greli preko zime in kako lahko prihranimo pri stroških, ki predstavljajo velik delež družinskega proračuna.


Mitsubishi Electric kot vodilni proizvajalec klimatskih naprav in toplotnih črpalk z invertersko tehnologijo svoj razvoj usmerja v učinkovito rabo energije, kar se kaže v napravah, ki so na trgu med najvarčnejšimi proizvodi najvišje kakovosti.


Učinkovito gretje s klimatsko napravo Mitsubishi Electric


Klimatske naprave smo včasih uporabljali le za prijetno hlajenje v vročih poletnih dneh. Že nekaj let pa klime Mitsubishi Electric, ki so proizvedene z visoko tehnologijo, omogočajo tudi izredno učinkovito gretje bivalnih ali pisarniških prostorov vse do zunanje temperature -25°C.  Modeli z oznako VEHZ so namenjeni ekstremno nizkim temperaturam, pri čemer je izredno pomembno, da nam naprave pri zunanji temperaturi -15°C nudijo polno deklarirano ogrevalno moč. Za lažjo predstavo ekonomskega vidika uporabe klimatskih naprav za ogrevanje, je primer klimatska naprava stenske izvedbe MSZ-FH25VEHZ, ki jo priporočamo za hlajenje in ogrevanje prostorov do 40 m2. Ogrevanje z omenjeno napravo nam v povprečni ogrevalni sezoni predstavlja strošek v višini 101,64 € (upoštevaje testirano letno porabo 924kWh in povprečne cene električne energije 0,11€/kWh).


Posebna pozornost pri razvoju klimatskih naprav Mitsubishi Electric za ogrevanje prostorov je bila opravljena pri snovanju parapetne klimatske naprave MFZ-KJ. Model KJ odlikuje optimiziranje razporeditve zraka s pomočjo zgornje in spodnje lamele, možnost hitrejšega začetka gretja s samoogrevanjem notranje enote ter možnost zamika notranje enote v notranjost stene, tako da je globina naprave le 14,5cm. Tako kot stenski model FH, tudi parapetni model omogoča možnost gretja do zunanje temperature -25°C.


Želeno temperaturo lahko namestimo z enostavnim daljinskim upravljalnikom, (s tedenskim časovnikom lahko temperaturo in čas delovanja nastavimo po želji celo za en teden vnaprej), izpih zraka pa je usmerjen proti tlom, da se topel zrak lepo razporedi preko celega prostora, preko odprtih vrat pa toplota prehaja tudi v druge prostore.


O odliki, varčnosti in ostalih prednostih klimatskih naprav Mitsubishi Electric so prepričani že mnogi uporabniki.


Ecodan toplotne črpalke zrak-voda


Poleg klimatskih naprav razmislite o vgradnji vrhunskih toplotnih črpalk Ecodan za ogrevanje hiše in sanitarne vode. Na voljo so v kombinaciji z dvema tipoma notranjih enot –hydrobox ali kompaktna notranja enota z integriranim 200 litrskim hranilnikom sanitarne vode.


Glede na odzive trga smo v podjetju REAM d.o.o.usmerjeni na prodajo toplotnih črpalk ločene izvedbe oziroma toplotnih črpalk s plinsko povezavo med notranjo in zunanjo enoto. Prednost takšnih sistemov, pred sistemi z integriranim izmenjevalcem v zunanji enoti, je predvsem v varnosti pred zmrzaljo. Takšna prednost je bila še posebej v ospredju med nedavnim žledolomom in posledičnimi daljšimi izpadi električne energije.


Preverjena tehnologija zunanjih enot Zubadan, ki delujejo vse do -28°C zunanje temperature in s polno močjo do -15°C v kombinaciji z ustrezno notranjo enoto Ecodan, zagotavlja varčno in učinkovito ogrevanje sanitarne in ogrevalne vode vašega doma.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.