Hibridna tehnologija Mitsubishi Electric

Hybrid mitsubishi electricMitsubishi Electric je prvi na svetu predstavil tehnologijo, ki omogoča hkratno ogrevanje in hlajenje z rekuperacijo toplote z združitvijo vseh prednosti direktne ekspanzije in sistemov s hladno/ogrevalno vodo. Med zunanjo enoto in razdelilnim elementov hibrid BC (HBC) je hladivo R410a, ki se uporablja kot vir energije.


Od razdelilnega elementa HBC do posamezne notranje enote se uporablja pripravljena voda. Prijetna izstopna temperatura v hlajenju in v ogrevanju zagotavlja uporabniku maksimalno udobje v klimatiziranem prostoru. Bistvena prednost sistema v primerjavi s klasičnimi VRF oziroma VRV sistemi je v režimu ogrevanja tudi zaradi krajšega odtajevanja zunanje enote. S tem je uporabniku nudena stabilna temperatura tudi v mrzlih zimskih razmerah. Koncentracija hladiva v stavbi je zahvaljujoč hibridnemu sistemu bistveno manjša, kot pri klasičnih sistemih, kar drastično zmanjša ekološki vpliv sistema na okolico.


Zagotovljena je enostavna montaža zaradi 2-cevnega sistema v primerjavi s klasičnim 4-cevnim sistemom. Energijska učinkovitost hibridnega sistema je v primerjavi s klasično hladilno napravo in drugim virom ogrevanja zaradi rekuperacije toplote celo do 40% višja. Inverter tehnologija v zunanji enoti zagotavlja optimalno prilagajanje zmogljivosti sistema s trenutnimi potrebami objekta.

Hibridna tehnologija - Mitsubishi Electric

Poslovne stavbe, hoteli, bolnišnice, banke, trgovski centri, proizvodni objekti, telovadnice in ostale javne oziroma privatne stavbe so idealne za uporabo omenjene tehnologije, kjer je želja po visoki energetski učinkovitosti in kjer je želja zagotavljanja najvišje stopnje udobja.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.