Multi sistemi Mitsubishi Electric

Zubadan MXZ-2E53VAH

Japonski proizvajalec klimatskih naprav Mitsubishi Electric ponovno dokazuje, da spada v sam tehnološki vrh klimatizacije.


Tokrat je predstavil prvi dve enoti multi sistemov iz serije MXZ z oznako VAHZ.
Omenjena oznaka nakazuje, da je proizvajalec za doseganje polne ogrevalne moči, tudi pri zunanji temperaturi -15°C, uporabil tehnološko dovršeno in svetovno priznano tehnologijo Zubadan.


Tehnologija Zubadan je inovacija proizvajalca Mitsubishi Electric, ki se je v preteklih letih izkazala kot najbolj učinkovita tehnologija pri toplotnih črpalkah zrak/voda. Omogoča polno nominalno moč do zunanje temperature -15°C in delovanje sistema do zunanje temperature -25°C.

Klimatska naprava Mitsubishi Electric MXZ

Vrhunec tehnologije Zubadan je dosežen z možnostjo vzdrževanja daljšega obdobja med posameznimi “defrosti” (odmrzovanji), ki trajajo največ 5 minut. S tem se izognemo daljšim prekinitvam v zagotavljanju udobja na izbranih notranjih enotah v času ogrevanja, saj uporabnik, kakor je to značilno pri klasičnih napravah, ne zazna prehoda iz ogrevanja v odmrzovanje.


Značilno je, da se proces ogrevanja ustavi. Kljub uporabljeni tehnologiji in večjim dimenzijam novih enot MXZ-2E53VAHZ in MXZ-4E83VAHZ, ni opaziti zmanjšanja energetske učinkovitosti naprav, saj napravi omogočata A++ v hlajenju in A+ v ogrevanju. Veliki razpon v hlajenju in ogrevanju, od -25°C do + 46°C, tako omogočajo seriji zunanjih enot VAHZ za priklop ene ali več notranjih enot, učinkovito uporabo klimatskih sistemov Mitsubishi Electric v vseh sezonah – ogrevanju in hlajenju.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Potrdi