Ogrevanje s klimatsko napravo – kdaj in zakaj?

Ogrevanje s klimatsko napravo

Ni treba porabiti gore denarja za ogrevanje. V nekaterih primerih izbira klimatske naprave za ogrevanje pomeni, da izberete bolj priročno in istočasno še cenejšo možnost ogrevanja. Ogrevanje s klimo naj bi bilo celo do 60 % cenejše od ogrevanja s plinom.


Poglejmo si, kdaj je ogrevanje s klimatsko napravo smiselno in zakaj se za to možnost ogrevanja odloča vedno več ljudi.


Kdaj izbrati ogrevanje s klimatsko napravo?


Zimski meseci se počasi iztekajo, najhujši mraz popušča in prihaja prehodno temperaturno obdobje. To je optimalni čas za ogrevanje prostorov s klimatsko napravo, ki prinaša mnogo prednosti in koristi.


Klimatske naprave Mitsubishi Electric zagotavljajo učinkovito in varčno klimatizacijo prostorov in so z reverzibilnim delovanjem učinkovit in razširjen sistem poleg hlajenja tudi za ogrevanje naših domov in drugih stavb. To je sploh v prehodnem obdobju, ko temperature nihajo, velika prednost, ker klimatske naprave omogočajo preklapljanje med ogrevanjem in hlajenjem hitro in na varčen način.

Ogrevanje s klimatsko napravo Mitsubishi Electric

Prednosti ogrevanja s klimatsko napravo


Zakaj je torej za ogrevanje smiselno uporabiti klimatsko napravo?


Hitro segreje prostor


Klimatska naprava s pomočjo uporabe ventilatorja prostor pogreje izredno hitro, saj topel zrak piha iz rež klimatske naprave direktno v prostor in tako učinkovito ogreva celotni prostor.


Pri tem je še posebej učinkovita funkcionalnost 3D senzorja klimatske naprave MSZ-LN Mitsubishi Electric, ki omogoča tridimenzionalno analizo sobne temperature ter zaznavanje oseb v prostoru. S tem zagotovi usmerjeno delovanje in enakomerno razporeditev zraka in temperature skozi celotni prostor.


Je izredno varčna in ugodna


Gre za zelo varčen način ogrevanja, saj je tovrstno ogrevanje kar do 60 % cenejše kot denimo ogrevanje s plinom. Ker vemo, kako velik finančni zalogaj družinskemu proračunu predstavlja ogrevanje, je to zagotovo dejstvo, vredno razmisleka. Mitsubishi Electric klimatske naprave so uvrščene v energijski razred A+, A++ ali A+++, kar pomeni, da zagotavljajo največjo energijsko učinkovitost.


Pri nakupu bodite pozorni tudi na oznako SCOP, ki vam da informacije o tem, kakšen je izkoristek klimatske naprave. V prid uporabi klimatske naprave za ogrevanje pa govori tudi sama cena klimatskih naprav, ki je v primerjavi z drugimi napravami in sistemi za ogrevanje na trgu, daleč najugodnejša.


Je priročna za montažo in uporabo


Montaža klimatske naprave je enostavna in je lahko opravljena v enem popoldnevu. Namestite jo v kateri koli prostor, pri tem tudi ne bo zavzela veliko prostora. Prav tako pa je preprosto njeno upravljanje z daljinskim upravljalnikom ali mobilnim telefonom.


Zaradi praktičnosti njene uporabe je zagotovo idealna izbira za vse stavbe ali prostore, ki jih ne ogrevamo ves čas, kot so denimo vikendi ali pa poslovni prostori, ob predpostavki stalnega minimalnega ogrevanja.


Zagotavlja toplotno udobje in zdravje skozi celo leto


Klimatska naprava je primerna izbira tudi zato, ker poskrbi za udobje skozi celotno leto. Tako kot pozimi greje, poleti zagotavlja prijetno ohladitev doma.


Klimatska naprava MSZ-LN Mitsubishi Electric vam skozi celotno leto omogoča zdravo bivanje, saj s pomočjo Plasma Quad Plus filtrirnega sistema poleg gretja oz. hlajenja iz zraka tudi učinkovito odstranjuje bakterije, viruse, alergene, prah in mikrodelce. To je še toliko bolj pomembno v trenutni situaciji, ko še več časa preživimo doma v istih prostorih.


Vzdrževanje za kakovostno uporabo


Ob tem je seveda pomembno, da izberete klimatsko napravo z dobrim izkoristkom in energijsko učinkovitostjo ter da jo skozi leto primerno vzdržujete in redno čistite.


O tem, katera klimatska naprava je najbolj primerna za vaše prostore ter za odgovore na vsa vaša vprašanja, smo vam z veseljem na voljo v podjetju REAM. Pokličite nas na številko 080 98 98 vsak delavnik med 8. in 16. uro ali nam pišite na info@ream.si.


Zaključek


Za kakovostno bivanje in prijetno toplino v vašem domu lahko poskrbi tudi klimatska naprava. Poleg tega, da je izredno varčna in zagotavlja zdravje dihal, jo odlikuje tudi praktičnost montaže in priročnost uporabe. O uporabi klimatske naprave za potrebe ogrevanja je smiselno razmisliti predvsem v prehodnih temperaturnih obdobjih in v prostorih, ki jih ne uporabljamo ves čas.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.