Učinkovitost toplotnih črpalk Mitsubishi Electric Ecodan

Mitsubishi Electric Ecodan - Toplotne črpalke

Tehnologija toplotnih črpalk je v zadnjih letih naredila velik preskok naprej. Mitsubishi Electric je na področju razvoja toplotnih črpalk pionir in eden izmed vodilnih razvijalcev novih tehnologij. Tehnologija Zubadan je bila na trgu predstavljena pred desetletjem. Vsakoletne posodobitve in posluh za želje uporabnikov so razvojno dopolnjevale tehniko in uporabnost naprav. Rdeča nit pri razvoju novega modela toplotnih črpalk (moč 8kW in 11kW, Zubadan in Ecodan) Mitsubishi Electric je bila želja trga – želimo naprave z enakimi ali boljšimi lastnostmi, katere bodo bistveno tišje. Tako so ohranili tehnologijo ”Flash injection”, katera se je skozi leta in mnogoterost izkušenj zadovoljnih uporabnikov izkazala kot izjemna ter nadgradili napravo z novim ohišjem, katero omogoča bistveno tišje delovanje in je skladnejša z modernimi oblikovalskimi smernicami. Redukcija hrupa je korenita – celih 10dB (redukcija odstopa od modela).


Za najvišjo raven udobja


Svetovni ter še posebej evropski nazor je skrb za čistejše okolje s poudarkom na čistosti zraka. Električna energija je najčistejši energent z možnostjo pridobivanja iz obnovljivih virov. Ogrevanje s toplotno črpalko je z vidika energenta in izkoristka energije eno izmed najčistejših. Hkrati takšen tip ogrevalnega sistema zagotavlja najvišjo raven udobja v uporabniškem smislu. S pravilno izbiro sistema je uporabniku zagotovljena dovoljšna kapaciteta moči in temperatura obtočne vode v vseh zunanjih temperaturnih okoliščinah. Tehnologija Zubadan se je z analizo povratnih informacij trga izkazala kot idealna rešitev pri radiatorskem ogrevanju in velikih površinah talnega ogrevanja, tehnologija Ecodan pa kot odličen nizkotemperaturni vir, primeren za izolacijsko boljše zgradbe. Enostavnost uporabe in možnosti preciznih nastavitev toplotne črpalke Mitsubishi Electric sta na voljo z uporabo osnovnega upravljalnika in opcijskega WI-FI vmesnika.


Prihranek pri stroških ogrevanja


Toplotne črpalke Mitsubishi Electric se uvrščajo med najvarčnejše na trgu. Razvojna naravnanost k varčevanju z energijo je generirala širok asortiman naprav z visokimi grelnimi števili. Varčnost naprav je deklarirana z izmerjenimi tehničnimi lastnostmi, poudariti pa gre, da se kot varčna izkaže tudi v praksi. Kot že navedeno, je pomembna optimalna izbira sistema, ki za posamezen objekt lahko zagotavlja najnižje obratovalne stroške. Sistemi z visokotemperaturnimi ogrevnimi telesi (npr. radiatorji) porabijo več energije od nizkotemperaturnih (npr. talno ogrevanje), v vsakem primeru pa je z uporabo toplotne črpalke Mitsubishi Electric strošek ogrevanja nizek v primerjavi s tradicionalnimi energenti (npr. kurilno olje, plin idr.).


Primerna izbira tudi za energetsko varčne hiše


Širina izbire toplotnih črpalk Mitsubishi Electric pokriva potrebe praktično vseh vrst in velikosti zgradb. Energetsko varčne hiše v praksi potrebujejo malo energije za ogrevanje. Vstopni model toplotne črpalke Mitsubishi Electric ima nominalno moč 4kW. Zahvaljujoč inverterski tehnologiji lahko deluje z bistveno manjšo močjo, zato je primerna za manjše energetsko varčne zgradbe. Dimenzija notranje enote z integriranim bojlerjem je tlorisno gledana podobna pralnemu stroju, kar je posebej pomembno v manjših zgradbah brez posebnega prostora namenjenega postrojenju ogrevanja oziroma kotlovnice.

E-novice REAM

Ne zamudite naših novosti!

Uporabni nasveti, aktualne novosti, akcije in mnogo več!

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Potrdi